OSHO

Lépj tovább a haragtól a kreativitás felé, és azonnal látni fogod, hogy hatalmas változás megy végbe benned. Másnap ugyanazok a dolgok nem tűnnek elegendő indoknak a haraghoz. A haragtól szenvedő emberek fele attól szenved, hogy túl sok benne a kreatív energia, amelyet nem tud hasznosítani. Fektesd az energiáidat kreativitásba, vesd bele magad valami olyasmibe, amit szeretsz.

Ez is én vagyok :o)

"Nőből vagyok, vállalom. Tolom azt az ajtót, amelyikre egyértelműen az van írva, hogy HÚZNI. Még jobban nevetek, ha megpróbálom elmagyarázni, min nevetek. Belépek egy szobába, és elfelejtem, miért mentem. Ha számolok, szükségem van az ujjaimra. Ha fáj valami, azt eltitkolom azok elől, akiket szeretek. Azt mondom, ez egy hosszú történet, akkor is, ha nem az. Sokkal többet sírok, mint gondolnád. Olyan emberekkel is törődöm, akik nem törődnek velem. A letört köröm fájdalmas. Mindig megpróbálok még gyorsan megcsinálni valamit, mielőtt sípol a mikrosütő. Akkor is figyelek Rád, ha Te nem figyelsz Rám. És egy ölelés mindig segít!"

2011. március 29., kedd

Könnyed tejbeggrízpuding

Sziasztok!

Ma elkészítettem egy nagyon fincsi édességet! Hamar készen van, sokkal finomabb, lágyabb, mint a sima tejbegríz. Laktató, nem emeli rohamosan a vércukorszintet, így fogyasztható bármikor (tudásom szerint), de én azért inkább délelőttre alkalmazom. Lányomnak nagyon ízlik! Azt mondta majdnem 3 évesen: "Anya ez nagyon finom!"

Hozzávalók kb. 4-5 személyre:

1 liter tej,

3 tojás,

1 evőkanál up-date cukor,

90 gramm búzadara -ez kb. 4 púpozott evőkanál,

vanília(aroma is lehet).


Elkészítés:

  1. Felteszünk főni 9dl tejet.
  2. A tojások sárgáját a fehérjétől külön választjuk, felverjük a fehérjét ...és amíg nincs szükség rá a hűtőbe tesszük.
  3. A sárgákat összekeverjük a cukorral és egy kis vanília aromával jól kikeverjük.
  4. A maradék tejet elkeverjük a darával
  5. S amikor már forr a tej hozzá kell keverni a tejben elkevert darát.
  6. Ha a tejbegríz elkezd sűrűsödni, akkor hozzá keverjük a kikevert tojássárgákat és tovább forraljuk egy picit (kb. fél perc).
  7. A végén lehúzzuk a tűzhelyről az egészet és gyorsan hozzákeverjük a felvert habot, óvatosan beledolgozzuk. Ennyi.
Csak tálkákba kell rakni és kihűteni.

Tetejét meg lehet szórni fahéjjal is, az még ad neki egy fincsi illatot és ízt is egyaránt! De aki szereti gyümölccsel is lehet ízesíteni, vagy cukormentes dzsemmel. A lehetőségek a variációra végtelenek. Persze minden attól függ, hogy mikor akarja az ember fogyasztani, fogyózik e, vagy csak alakot tart.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése