OSHO

Lépj tovább a haragtól a kreativitás felé, és azonnal látni fogod, hogy hatalmas változás megy végbe benned. Másnap ugyanazok a dolgok nem tűnnek elegendő indoknak a haraghoz. A haragtól szenvedő emberek fele attól szenved, hogy túl sok benne a kreatív energia, amelyet nem tud hasznosítani. Fektesd az energiáidat kreativitásba, vesd bele magad valami olyasmibe, amit szeretsz.

Ez is én vagyok :o)

"Nőből vagyok, vállalom. Tolom azt az ajtót, amelyikre egyértelműen az van írva, hogy HÚZNI. Még jobban nevetek, ha megpróbálom elmagyarázni, min nevetek. Belépek egy szobába, és elfelejtem, miért mentem. Ha számolok, szükségem van az ujjaimra. Ha fáj valami, azt eltitkolom azok elől, akiket szeretek. Azt mondom, ez egy hosszú történet, akkor is, ha nem az. Sokkal többet sírok, mint gondolnád. Olyan emberekkel is törődöm, akik nem törődnek velem. A letört köröm fájdalmas. Mindig megpróbálok még gyorsan megcsinálni valamit, mielőtt sípol a mikrosütő. Akkor is figyelek Rád, ha Te nem figyelsz Rám. És egy ölelés mindig segít!"

2011. március 24., csütörtök

Sajtos túrós pogácsa

Hozzávalók: (az eredeti recept egy másik blogról való, de sajnos nem tudom honnét, nem mentettem)

1/2 kg finom liszt
3 dl tej
5dkg élesztő (szerintem elég a fél, nem olyan élesztő ízű)
20 dkg natúr krémsajt
10 dkg tehéntúró
2 teáskanál só

vaj nem kell bele, nem hagytam ki!

tetejére: 1 tojássárgája
1 ek tej
csipet só
10 dkg reszelt sajt

Én tökmaggal és szezám maggal díszítettem.

A hozzávalókat összedolgozzuk, majd kelni hagyjuk kb. 1 órát. Majd kinyújtjuk ujjnyi vastagra, s tetejét átlósan bevagdaljuk.

Kívánt formára szaggatjuk. majd sütőpapírral, vagy szilikonnal kibéleljük, s 2-3 cm távolságra rakjuk egymástól.

Tetejüket megkenjük, majd megszórjuk sajttal, vagy magokkal.

50-60 °C sütőben hagyjuk még kelni fél órát, majd a hőfokot 170-180°C -on aranysárgára sütjük (kb. fél óra).

Nagyon finom s pár napig puha is marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése