Hozzávalók:
1 csomag réteslap -nekem ez 275g-os volt
500g túró -enyém kenős volt, de így lágyabb lesz, a rendes szerintem jobb
2 tojás
én tettem bele 200g tejfölt, hogy ne legyen száraz, azt nem szeretem
1/2 csomag vaníliás krémpor
2 evőkanál cukor -ízesítő, de ugye ki hogyan szereti
pár szem mazsola -kevés, mert akkor nem lesz U1
1 citrom leve és reszelt héja
Elkészítés:
- sütőt bekapcsoljuk, hogy bemelegedjen míg elkészülünk 180°C-ra
- kinyújtjuk a réteslapot ahogyan csak tudjuk
- összekeverjük a túrót, tejfölt, krémport, tojást, citromlevet és -héjat, majd bele a mazsola.
- Rátesszük a réteslapra a masszát, de a széle felé ne nagyon kenjük, mert kifolyik.
- két oldalról tekerjük fel, mert ha kenő túróból csináljuk az folyós massza lesz.
- Jobb ha valamit teszünk a réteslap alá mielőtt töltjük(elég a közepére, s lehet az maga a sütőpapír is), mert nehéz belehelyezni a sütőpapírral bélelt tepsibe a massza lágysága és a réteslap szakadékonysága miatt.
- én összefogattam a sütőpapírt kicsit felül, hogy ne bírjon szétterülni annyira a tepsiben a nyers rétes (megoldattam iratkapcsolóval :o) )
- kb. fél óra míg megpirul, s megsül. mikor kezd kicsi színt kapni akkor már jó.
Ha U1-ként akarod megenni, akkor ne a szélét edd, mert ott több a tészta, s az nem U1, mivel a réteslap simalisztből van. Norbi a műsorban azt mondta, hogy ha a tészta 10%-ot tesz ki a rétesből akkor az U1-esnek még elmegy. Szerintem azért ne vacsinak fogyaszd.
Itt a kép, ezt bátran megeheted, mert nagyítóval kell keresni a tésztát :o)
Jó étvágyat!
Biztos fincsi! Én sütöttem egy párszor rétest , de még tehéntúróst eddig egyszer sem. Majd a következő alkalommal ezt próbálom ki!
VálaszTörlésU1, nem U1, az a jó, ha tele van cuccal! :-))))
VálaszTörlés