Tésztához:
6 tojás sárgája + felvert habja
5 evőkanál por állagú édesítő
2 evőkanál kakaó -cukor nélkül
Krémhez:
4dl tej (én nem 5-tel csináltam, mert úgy folyósabb)
1 csomag vaníliás puding
ízlés szerint cukor/édesítő -én 2 evőkanállal tettem
lekvár/édesítős
Elkészítés:
- a tojásfehérjét felverjük habnak, majd hűtőbe tesszük addig ne essen össze míg nem használjuk
- a tojássárgáját+cukrot kikeverjük, majd hozzáadjuk a kakaót
- belekeverjük a tojásfehérjét
- sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 10-15 percet sütjük.
- ha megsült én kihúztam tepsiből terítettem rá egy konyharuhát, majd átfordítottam. A papír simán lejött róla, majd összetekertem, s hagytam kihűlni.
- elkészítettem a pudingot, 3dl tejet feltettem melegíteni, beletettem a cukrot, maradékkal összekevertem a pudingport. Mikor már jó meleg a tej belekevertem a pudingporos tejet, s megfőztem sűrűre.
- kitekertem a kihűlt piskótát, megkentem lekvárral, majd a pudinggal, s óvatosan összetekertem.
A tészta kakaós omlett, a puding meg keményítő=szénhidrát.
VálaszTörlés