- Másfél deci meggylében egy csapott kanál étkezési zselatint felolvasztunk. A meggy legyen préselt lé, fagyasztottból. /a többi cukros/-más gyümölcs is lehet, ami éppen kapható, vagy van otthon
- lapos edényben öntjük és a hűtőben megdermesztjük (kb két óra) (fagyóban 3/4 óra)
- Amikor megdermedt apró kockára vágjuk és összekeverve egy négyzet alakú műanyag tálba tesszük .
- Másfél deci tejbe cukrot/édesítőt teszünk, és egy csapott kanál zselatint feloldunk benne, és amikor már kihűlt a meggykockákra öntjük, úgy hogy mindenhol ellepje őket. Ismét dermesztjük legalább két órán át de egy estén át jobb. /fagyóban elég volt ismét 3/4 óra.
- Mikor teljesen megdermedt két felé vágjuk és kis formával kiszaggatjuk a cukikat.
Finom, nincs benne színezék, tartósítószer. Az állaga nem olyan kemény, mint az üzletinek, de ez nem zavaró.
Nem olyan állagú , mint a bolti, de sokkal egészségesebb mert nincs benne semmi adalék anyag.
Csinálhatod több színből is (facsart narancslé) de akkor a tej mennyiségét is növeld meg! :) Minél többszínű, annál jobban néz ki :)))
Nagyon jól néznek ki! Ki fogom próbálni , a gyerkőceim biztosan nagyon fogják díjazni!!!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik, s biztosan ízleni fog nekik! A majdnem 3 éves lányom örömmel falatozta! S irtó gyorsan elfogyott :o)
VálaszTörlés