OSHO

Lépj tovább a haragtól a kreativitás felé, és azonnal látni fogod, hogy hatalmas változás megy végbe benned. Másnap ugyanazok a dolgok nem tűnnek elegendő indoknak a haraghoz. A haragtól szenvedő emberek fele attól szenved, hogy túl sok benne a kreatív energia, amelyet nem tud hasznosítani. Fektesd az energiáidat kreativitásba, vesd bele magad valami olyasmibe, amit szeretsz.

Ez is én vagyok :o)

"Nőből vagyok, vállalom. Tolom azt az ajtót, amelyikre egyértelműen az van írva, hogy HÚZNI. Még jobban nevetek, ha megpróbálom elmagyarázni, min nevetek. Belépek egy szobába, és elfelejtem, miért mentem. Ha számolok, szükségem van az ujjaimra. Ha fáj valami, azt eltitkolom azok elől, akiket szeretek. Azt mondom, ez egy hosszú történet, akkor is, ha nem az. Sokkal többet sírok, mint gondolnád. Olyan emberekkel is törődöm, akik nem törődnek velem. A letört köröm fájdalmas. Mindig megpróbálok még gyorsan megcsinálni valamit, mielőtt sípol a mikrosütő. Akkor is figyelek Rád, ha Te nem figyelsz Rám. És egy ölelés mindig segít!"

2014. szeptember 30., kedd

Kardigán a hideg időbe

Sziasztok!

Elkészült egy újabb ruhadarab  a Kislányomnak. Nehéz olyan kardigánt venni, ami nem a csípőrésznél végződik. Ha lehajol valamiért rögtön kint van a dereka :( Amit egyikünk sem szeret, s nem éppen a legkellemesebb mindig lefelé húzni az alját a felsőnek. Agyaltam mit is csináljak, hogyan, s persze mennyi fonal kellhet egy ilyen "projekthez". Nem csináltam még nagyobb méretben, csak mikor pici volt. S ugyebár 6 évesen a picitől már messze van :)

Így most mutatom mi lett az agyalásom eredménye. Először kezdtem neki felülről. tetszett a dolog, mert ugye így nem kell tartani a fejkivágástól, mert ez adott volt. Ejtett vállú lett volna, ha csak mellénykének készül. Ilyen volt, míg nem volt ujja:
A felső része egyenes sorokkal készült körbe, de nem akartam az alját csak olyan egyszerűre hagyni, mert az nem olyan "izgi". Így került rá a hullámos rész. Színátmenettel. Nem akartam itt már annyi színt keverni, így lett csak fehér rózsaszín az alja. Majd következett az ujj része, melyet nem akartam nagyon vékonyra fogyasztani, így maradt egy kicsit bővebb, hogy alá lehessen öltözni. Jött a következő ötlet, mivel lyukacsos a minta kicsit, s ha fúj a szél, könnyet átfújja, így kéne belé valamiféle bélést tenni. De vajon mit is? Valami olyan kéne ami világos színű, s nem kell érte üzletben menni, költséghatékony megoldást kerestem. Ekkor jöttem rá, hogy Apának van egy olyan fehér pólója, amit már nem használt különböző okoknál fogva, de erre szuper megoldás lenne. Így ez megoldva. Persze a kapucni részre ez már nem lett elég, arra Kislányom kinőtt pulcsija jött jól :) Tehát a költsémegtakarítás működött. S az eredmény mutatom is!
 Kis tulajdonosának nagyon tetszett, s már másnak ezt akarta felvenni az iskolába, én meg örömmel mondtam neki, hogy felveheti mert készen van. Azóta is hasznát veszi, mert reggelente hűvös az idő.

Jó kézimunkázást mindenkinek, s ha tetszik, Te is készítsél hasonlót, örülök, ha inspiráltalak!

Szép napot!

1 megjegyzés: