OSHO

Lépj tovább a haragtól a kreativitás felé, és azonnal látni fogod, hogy hatalmas változás megy végbe benned. Másnap ugyanazok a dolgok nem tűnnek elegendő indoknak a haraghoz. A haragtól szenvedő emberek fele attól szenved, hogy túl sok benne a kreatív energia, amelyet nem tud hasznosítani. Fektesd az energiáidat kreativitásba, vesd bele magad valami olyasmibe, amit szeretsz.

Ez is én vagyok :o)

"Nőből vagyok, vállalom. Tolom azt az ajtót, amelyikre egyértelműen az van írva, hogy HÚZNI. Még jobban nevetek, ha megpróbálom elmagyarázni, min nevetek. Belépek egy szobába, és elfelejtem, miért mentem. Ha számolok, szükségem van az ujjaimra. Ha fáj valami, azt eltitkolom azok elől, akiket szeretek. Azt mondom, ez egy hosszú történet, akkor is, ha nem az. Sokkal többet sírok, mint gondolnád. Olyan emberekkel is törődöm, akik nem törődnek velem. A letört köröm fájdalmas. Mindig megpróbálok még gyorsan megcsinálni valamit, mielőtt sípol a mikrosütő. Akkor is figyelek Rád, ha Te nem figyelsz Rám. És egy ölelés mindig segít!"

2011. február 18., péntek

Dobos torta - jégcsokis krémmel :o)

Sziasztok!

Ma elkészült a dobos torta! Hurrá! Sikerült! Na nem teljesen ilyet szerettem volna, de azért elégedett vagyok valamennyire az eredménnyel, hiszen sosem csináltam ilyet.

1. mivel 6 lapot kellett készíteni, így kivágtam 6 papírt a minta szerint. Mivel csak kis tortát szerettem volna és nem kör lakút, így ennél a formánál döntöttem -mivel nem vagyok cukrász így formáim sincsenek, de feltalálom magam :o)



2. szépen 1 tojásos piskótából megsütöttem a 6 lapot.

1 tojás sárgája + 1 evőkanál cukor simára keverve majd 1 evőkanál féldara (?) -nálunk polohrubá- liszt öszedolgozzuk. A tojás fehérjét pedig felverjük egy csipetnyi sóval szép keményre majd összekeverjük az egészet s a formába helyezett papírra kenjük egyenletesen. Nem kentem a széléig, hagytam helyet, hogy ne érjen hozzá, ne legyen nagyon száraz a széle.

Dobosnak vékonyak a lapijai azért döntöttem így, hogy minden lapot külön sütök. Azt hiszem ez jól sikerült.


3. Mikor kihűltek a tészták a legegyenesebb tetejére került a cukormáz. 200g kristálycukrot lassú tűznél felolvasztunk, de csak nagyon világosra, majd teszünk bele 1 csepp ecetet meg egy teáskanál vajat.

Gyorsan a tészta tetejére kenjük és bevajazott késsel bevagdossuk a kíván alakra,mert dermedés után nem vágható már.

Ha valaki akarja, akkor szeletekre vághatja mint én tettem (mivel nem csináltam még nem volt tapasztalatom, s néhol kicsivel több cukormassza került, így mikor teljesen elvágtam kissé eltört a cukorbevonat, de nem veszélyes az elkészül tortán nem annyira látni, na de ez legyen a legkisebb hiba egy kezdőnél azt hiszem)


4. Másnap csináltam a krémet, ami nem teljesen lett olyan, amilyet szerettem volna. Kissé mérges is lettem, de aztán rájöttem nem is olyan rossz ez így.

A eredeti recept:

1/2 l tej
1 csomag vaníliás pudingpor
1 tojás sárgája
120 g cukor
1 vaj (én a teavajat szeretem)
60g főzőcsoki
50g nutella krém

Az enyém annyiban lett másabb, hogy kihagytam a tojássárgáját, ami még sűrített volna rajta, ezért olvadós lett, hígabb, mint amilyet csinálni szoktam. Mérges is lettem, de sikerült megkenni alapokat, majd felrakni rá a cukorlapocskákat is.

Itt még az összerakáshoz használt lapon
Itt pedig már áthelyezve a tálcára

Ez szép is lett volna, ha menten hűtőbe teszem, de én még szerettem volna feldíszíteni és rárakni a virágokat is. De nem sikerült, mert a lapok, amiket magasabbra emeltem elkezdtek lefele csúszni a tortáról :o( . Gyors hűtőbe dugtam, hogy megkössön.

4. Mikor kis idő elteltével kivettem sikerült valamelyest helyre hozni, nem teljesen olyan ahogyan szerettem volna, na de mit lehet tenni. Ahogy a krémhez érek meleg kézzel már olvad is, így neveztem el olvadó dobos tortának :o) . De sikerült feldíszíteni.

És így néz ki teljes pompájában

Azt hiszem tanultam megint pár dolgot mire elkészült. Ha valaki szereti a jégcsokit, ami szádban egyből olvad, akkor ajánlom neki ezt!

Azt hiszem amikor az ember a legjobbat, legszebbet legtökéletesebbet szeretné alkotni, akkor sosem sikerül valami, pedig még a szívemet is beleadtam!

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT DRÁGA TAKÁCS MAMA!!!!

1 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes vagy,gratulálok!
    Tetszik,hogy nem sima tortaformában készítetted,így még jobban kiadja a formáját.

    Én még csak egyszer mertem kipróbálni a dobost tortát,de nagyon sokat szenvedtem vele.

    VálaszTörlés