OSHO

Lépj tovább a haragtól a kreativitás felé, és azonnal látni fogod, hogy hatalmas változás megy végbe benned. Másnap ugyanazok a dolgok nem tűnnek elegendő indoknak a haraghoz. A haragtól szenvedő emberek fele attól szenved, hogy túl sok benne a kreatív energia, amelyet nem tud hasznosítani. Fektesd az energiáidat kreativitásba, vesd bele magad valami olyasmibe, amit szeretsz.

Ez is én vagyok :o)

"Nőből vagyok, vállalom. Tolom azt az ajtót, amelyikre egyértelműen az van írva, hogy HÚZNI. Még jobban nevetek, ha megpróbálom elmagyarázni, min nevetek. Belépek egy szobába, és elfelejtem, miért mentem. Ha számolok, szükségem van az ujjaimra. Ha fáj valami, azt eltitkolom azok elől, akiket szeretek. Azt mondom, ez egy hosszú történet, akkor is, ha nem az. Sokkal többet sírok, mint gondolnád. Olyan emberekkel is törődöm, akik nem törődnek velem. A letört köröm fájdalmas. Mindig megpróbálok még gyorsan megcsinálni valamit, mielőtt sípol a mikrosütő. Akkor is figyelek Rád, ha Te nem figyelsz Rám. És egy ölelés mindig segít!"

2013. december 12., csütörtök

Giling galang, szól a harang...

Sziasztok!

Ez a harang igaz nem fog megszólalni, de megpróbálkoztam az elkészítésével, mivel nagyon tetszett amit neten láttam.Meg is találtam hozzá a mintát, s nekifogtam az elkészítésének. Amikor készen lett olyan kis formátlan volt, de formán való keményítéssel szép alakot lehetett neki adni. Jól ki kellett húzni, hogy kiadja az alakját, de kővé dermedve már tetszett. Íme:

 Ha valaki szeretné elkészíteni, akkor itt a mintája. Itt pedig megrendelhető, ha az elkészítését rám bíznád.
Hasznos készülődést! Sziasztok!

Siklik a szánkó

Sziasztok!

Neten keresgélés közben akadt meg a szemem rajta. Mondhatom rögtön megtetszett. Tudtam, el kell készítenem. Mivel a mintája nem volt nehéz, így szépen haladtam vele. Folyékony keményítővel keményítettem, kislányom fakockái tartották, hogy legyen tartása.



 Vélemény? Ha valaki szeretné elkészíteni, akkor mutatom a mintát.Ha megrendelnéd, akkor azt itt megteheted.


Sikeres horgolgatást kívánok! Sziasztok!

KIskarácsonyfa, nagykarácsonyfa

Sziasztok!

Mutatom a következő elkészült darabot, mely eddig szintén a kiállításon "csücsült". Az egy horgolt karácsonyfa, melyet már rég szerettem volna elkészíteni. Találtam több  mintát is, de valahogyan ez nyerte el a tetszésemet. Mintáját neten találtam, nem volt nehéz elkészíteni. Mivel fehér fonalból készült, így kapott egy kis gyöngy díszítést is. Először a tartó vázat kellett megcsinálni. Majd jöhetett soronként az ág rész. Én magasabbat szerettem volna, mint amit a minta mutatott, így hosszabb vázat csináltam. Szóval a magasság variálható.


e
Kikeményítettem folyékony keményítővel, de azt hiszem ha még 1-et csinálok annak csak a tartó törzsét fogom, mert úgy jobban tetszett. Mit szóltok hozzá?

Ha valaki elkészíteni mutatom a talált mintát, de megrendelhető itt is.

Jó  készülődést! Sziasztok!

 

Karácsonyra egy kis szaloncukor tálkában kínálva

Sziasztok!

Hoztam mutatni mit alkottam még az idei karácsonyra. Azon gondolkodtam, hogy idén nem lesz ehető szaloncukor a fán, mivel piros színben valahogyan csak zselés szaloncukor kapható, s azt mi nem szeretjük. Átcsomagolgatni nem igazán van kedvem őket. Ekkor pattant az ötlet, hogy horgolni kéne valami mutatósat és egyben egyszerűt. Ilyenkor ha tudok, rögtön net elé ülök, ha nem akkor addig képzeletben horgolok :o) Kerestem, kutattam és nagyon örültem, mikor ráleltem a mintára. Hurrá! Már nem tudom hol találtam, de közlöm nem én találtam ki, de elkészítése az rám várt.Nekirugaszkodtam a könnyűnek látszó mintát. Az első darabot párszor visszabontottam, mire elkészült úgy ahogyan én szerettem volna. Szuper, hamar elkészül, mivel 1 fára ugye nem 1 darab kell. Még most sincs sok, de ha idén nem is lesz annyi amennyit szeretnék, akkor jövő karácsonyig még elkészülhet :) Jelenleg azt hiszem 12 darabom maradt. Több készült, de ajándéknak is készült, mert ilyet még nem adtam senkinek ugye, s biztosan örülne neki.

Nade, mivel kiállításra is készültem, így mibe kéne belepakolni, hogy mutasson is. Ekkor jött a következő ötlet, horgoljak egy kis tálkát, s abba pakoljam bele. Találtam egy jó kis mintát szintén neten, s igyekeztem a leggyorsabb tempóban elkészíteni, mivel sürgetett az idő. Egy másik tálon keményítettem ki folyékony keményítővel hígítatlanul,száradásig rajta hagytam.

Gondolom már kíváncsiak vagytok rá, így mutatom.




 Ez a szaloncukor mintája ha valaki el szeretné készíteni. Ha pedig megrendelni szeretné azt itt megteheti.

Ez pedig a tálka mintája ha valakit érdekel. Ez alapján elkészíthető, vagy megrendelhető itt .



Kellemes karácsonyi készülődést és áldott békés ünnepeket kívánok mindenkinek!
Sziasztok!

Ha egy nadrág lyukad

Sziasztok!

A mai világban ugye elkel egy jó kéz és találékonyság az anyánál. Mivel a ruhák irtó árral bírnak, így egy lyukacska miatt nem lehet rögtön újra cserélni. Ekkor jön az, hogy vajon be lehet e úgy foltozni, hogy szinte észrevehetetlen legyen. Én megpróbálkoztam egy bársony nadrágon mindezzel. Mivel a lyuk majdnem derékszögben hasadt, repedt, vagy mondjuk ahogyan akarjuk, így nem volt egyszerű megoldás mindezt összehozni, az anyag málása miatt. De nem lehet lehetetlen megoldani! Mit is tegyek vele, holnap oviba kéne felvenni. Ekkor pattant az ötlet, hogy legyen hímzett lepke belőle, s akkor nem lesz annyira észrevehető, hogy ott valamikor egy lyukacska tátongott :o)

A nadrág szárán már volt egy kis gyári hímzés, így úgy kellett összehozni, hogy némiképp menjen ahhoz is, de ne legyen nagyon szembetűnő sem. Egyedül a lepke furán mutatott így kapott egy párt. De még így sem volt teljes az összhang, így kaptak egy kis "röputat" S ez lett belőle. Mit szóltok?

Próbálgassatok Ti is hasonló megoldásokat, hiszen csak feldob a hímzés egy nadrágot, s a kislányok még örülni is fognak neki. Persze azért tudattam viselőjével, hogy mindez ne történjen meg mindez napi szinten :)

Sziasztok!