OSHO

Lépj tovább a haragtól a kreativitás felé, és azonnal látni fogod, hogy hatalmas változás megy végbe benned. Másnap ugyanazok a dolgok nem tűnnek elegendő indoknak a haraghoz. A haragtól szenvedő emberek fele attól szenved, hogy túl sok benne a kreatív energia, amelyet nem tud hasznosítani. Fektesd az energiáidat kreativitásba, vesd bele magad valami olyasmibe, amit szeretsz.

Ez is én vagyok :o)

"Nőből vagyok, vállalom. Tolom azt az ajtót, amelyikre egyértelműen az van írva, hogy HÚZNI. Még jobban nevetek, ha megpróbálom elmagyarázni, min nevetek. Belépek egy szobába, és elfelejtem, miért mentem. Ha számolok, szükségem van az ujjaimra. Ha fáj valami, azt eltitkolom azok elől, akiket szeretek. Azt mondom, ez egy hosszú történet, akkor is, ha nem az. Sokkal többet sírok, mint gondolnád. Olyan emberekkel is törődöm, akik nem törődnek velem. A letört köröm fájdalmas. Mindig megpróbálok még gyorsan megcsinálni valamit, mielőtt sípol a mikrosütő. Akkor is figyelek Rád, ha Te nem figyelsz Rám. És egy ölelés mindig segít!"

2011. december 29., csütörtök

Csúcsdísz -torony csillag

Sziasztok!

Még karácsony előtt elkészült, csak idő hiányában nem tudtam mutatni :o) Szóval íme az új horgolt csúcsdíszem, ami csillag alakú.


Körbehorgoltam egy csillámporral beszórt műanyagból készült tornyot csak úgy hasra csapva a szemekkel. De nagyon jó lett ahogyan elkészült. Majd 3 darab csillagot kellett készíteni, amit kikeményítettem, s utána varrtam össze a toronnyal. S a végeredmény magáért beszél azt hiszem.





Az idei karácsonyfánk így néz ki:



Egy kis részlet közelebbről

Telepakoltuk sok horgolt dologgal, s persze került rá még gyönygfűzéses is, amitket én készítettem szintén. Ha megtaláltam a mintáját a csillagnak a gépemben akkor hozom, de most sajnos nincs időm megkeresni.

További hangulatos napokat kívánok, s ezennel szeretnék nagyon boldog áldott, békés, egészségben gazdag új évet kívánni!

Sziasztok!

2011. december 4., vasárnap

Diós gyümölcsös torta

Sziasztok!

Most egy kis édességet hoztam mutatóba, mégpedig egy szülinapi és névnapi tortát. Névnapja Kicsilánynak volt, szülinapja meg majd kegyes személyemnek lesz 10.-én, de együtt ünnepeljük a szűk családdal. Sőt egybekötve a mikulással is :o) Szóval ünneplés a javából.

Mutatom a finom tortácskát:

5 tojásos piskótalapot készítettem (5tojássárgája kikeverve 5 kanál cukorral (én édesítővel csináltam) majd hozzáad 5 kanál réteslisztet (polohrubá) 5 kanál vizet, s jól kikeverjük, felverjük az 5 tojásfehérjét s laza mozdulatokkal összekeverjük a két masszát, gömbölyű szilikonformába öntöttem, előmelegített sütőben 180°C -on 25 percig sütöttem) ebből 2 db kell, majd félbevágtam.

Krém: 6 dl tejbe 10 kanál réteslisztet tettem és megfőztem. Sűrű lesz, nem kell megijedni. Hagytam hűlni olyan hőmérsékletűre, mint a teavaj.  2db teavajat (összesen 500g) kikevertem 40 dkg cukorral (én édesítőporral csináltam és kevesebbet tettem bele, ne legyen annyira édes), és összekevertem a kihűlt főzött masszával. Jó alaposan összedolgoztam, hogy ne legyen csomós. S még ment hozzá 20 dkg darált dió.

Jöhetett az összeállítás. A félbevágott lapot megkentem lekvárral, majd raktam rá gyümölcsöt (az enyémbe rétegenként került más gyümölcs: 1 narancs, 2 kivi, 2 banán minden karikára vágva) és megkentem a krémmel. Majd így szépen összerkocsgattam. A széleit körben lemetéltem (ebből készült a tetejére a golyó kis kakaó és lekvár hozzáadásával). Majd megkentem körben és a tetejét is krémmel. Jöhetett az oldalára a darált dió, meg a tetejére a golyó.

Mindez készen volt cirka 2,5 óra alatt a mosogatással együtt és a pakolással együtt is :o) A vendégeknek is nagyon ízlett.

Jó készítgetést hozzá ha valakinek megtetszik!

Sziasztok!

2011. december 1., csütörtök

Adventi naptár

Sziasztok!

Elkészült a legújabb kézimunkás dolgom, ami az adventi naptár lett keresztszemes hímzéssel. HOgy mennyi idő alatt készült el? Erre pontos időt nem tudok írni, mert volt olyan is, hogy jó pár napig hozzá sem értem, de ha minden nap csináltam volna akkor lehet 2-3 hét alatt készen van.

Nem tartalmaz nagyon sok színt, ezért nem volt nagyon nehéz varrni. Én úgy varrtam hogy kihagytam közben egy szemet, így lett ekkora. Ha szemkihagyás nélkül varrtam volna sokkal kisebb lett volna -láttam úgy is.

Itt látható már rárakva a sok meglepetés Kicsilánynak :o) Biztosan nagy lesz az öröm ha meglátja.


Nem akartam bekereteztetni így körbehorgoltam és csináltam rá egy kis szélt, hogy adjon neki egy kis körvonalat. Nekem nagyon tetszik, örülök, hogy készen lett, pont használhatjuk is, mert ugyebár ma december 1-je van!


A mintája újságból való, fekete fehérben, de biztosan rálelhető neten is valahol. Mit szóltok hozzá? Remélem elnyerte tetszéseteket, s nekifogtok ti is egy hasonlónak valamikor. Jó munkát!

Sziasztok!

Bajuszka torta


Sziasztok!

Egy majdnem feledésbe menő tortát szeretnék bemutatni, amit még májusban készítettem Kicsilány 3. szülinapjára. Ez volt a kérése, hogy cica legyen. Minden erőmet bevetve nekifogtam.

Sütöttem tepsiben piskótalapokat, majd krémet kevertem, a fondantot is én csináltam. Mondhatom nem volt egyszerű összehozni, mivel sosem csináltam még ilyet, de azért sikerült. Nekünk megfellt, s nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttem vele.


A fondant recepetet itt találjátok : fondant recept a pillecukrosat csináltam.

A cica alkotásának menetét pedig Farkas Vilmos blogjáról "koppintottam".

A lényeg az finom lett, s az ünnepelt is nagyon boldog volt, mikor meglátta.