OSHO

Lépj tovább a haragtól a kreativitás felé, és azonnal látni fogod, hogy hatalmas változás megy végbe benned. Másnap ugyanazok a dolgok nem tűnnek elegendő indoknak a haraghoz. A haragtól szenvedő emberek fele attól szenved, hogy túl sok benne a kreatív energia, amelyet nem tud hasznosítani. Fektesd az energiáidat kreativitásba, vesd bele magad valami olyasmibe, amit szeretsz.

Ez is én vagyok :o)

"Nőből vagyok, vállalom. Tolom azt az ajtót, amelyikre egyértelműen az van írva, hogy HÚZNI. Még jobban nevetek, ha megpróbálom elmagyarázni, min nevetek. Belépek egy szobába, és elfelejtem, miért mentem. Ha számolok, szükségem van az ujjaimra. Ha fáj valami, azt eltitkolom azok elől, akiket szeretek. Azt mondom, ez egy hosszú történet, akkor is, ha nem az. Sokkal többet sírok, mint gondolnád. Olyan emberekkel is törődöm, akik nem törődnek velem. A letört köröm fájdalmas. Mindig megpróbálok még gyorsan megcsinálni valamit, mielőtt sípol a mikrosütő. Akkor is figyelek Rád, ha Te nem figyelsz Rám. És egy ölelés mindig segít!"

2011. május 31., kedd

Sál

Sziasztok!

Igaz, forró nyár jön, de ez most készült el a következő télre gondolván.
A sál kötve van 2 sima -2 fordított váltakozásával, a vége pedig horgolva, ami egy szél minta. Majd arra jöttek a rojtok -valahogy nem nézett ki sálnak nélküle.
A tulajdonosa a kislányom nagyon örült, hogy az övé lehet! Jó meleg lesz az már biztos!

2011. május 26., csütörtök

Hajpánt

Sziasztok!

Végre valami kreatív is :o) Már hiányzott ez efféle foglalatosság, s mivel kislányom nem nagyon enged most hajgumit rakatni a hajába, így kigondoltam jó lenne egy hajpánt, de olyan, ami nem szorítja, nyomja a fejét. S íme nagyon gyorsan pár óra alatt (megszakításokkal ugye, mert kimenni, játszani,...) elkészült. Íme:




Majd teszek fel képet csak magában a hajpántról is, de nem fényképeztem le.

Az egyik oldalon virág van a másikon meg csak sorban a gyöngyök. Nagyon tetszett neki, s hajlandó volt a hajába tenni, így gondolom megérte vele dolgozni. Fog még ilyen készülni pár darab az tuti!

Sziasztok!

2011. május 8., vasárnap

Halfasírt


Hozzávalók:
800g hal -én kiolvasztott hal kockát használtam, mert az szétpotyog kiolvasztáskor
3 tojás -kisebb méret
100g búzakorpa
2 evőkanál szénhidrát csökkentett liszt-hogy jobban összeálljon
só, bors, fokhagyma, bazsalikom, pirospaprika, kevés erős pista, kari

Mindezt összekeverjük, fűszereket ízlés szerint ki hogyan szereti (én el szerettem volna nyomni a hal ízét picit, mert nem szeretem). Kis golyókat formálunk belőle, majd szétnyomjuk a kezünkben lapusra, s búzakorpába forgatjuk. Felmelegített kevés olajban mindkét oldaláról átsütjük -nem kell sokáig, mert a hal hamar megsül.

Túrós táska, Fahéjas-mandulás csiga

Hozzávalók tésztához:

25dkg szénhidrát csökkentett liszt (MM)
15 dkg tönkölybúza liszt
10dkg finom liszt
2 dl olaj,
1 élesztő kocka,
1 natúr joghurt
1 dl tej
1kiskanál negyedkanál (amiben a élesztő) felfut olyan cukorpótló
1,5 dl víz
csipetnyi só
3 csipetnyi szódabikarbóna


Töltelék:
0,5 kg kenhető túró,
2 tojás,
kevés mazsola,
3 kanál cukorpótló,
fél citrom leve,
2 evőkanál keményítőpor
A kézmeleg tejben kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót egy tálba tesszük (én kelesztőtálat használok) majd ha felfutott az élesztő akkor jól összedolgozzuk. Hagyjuk pihenni meleg helyen,míg duplájára kel.

A töltelékhez összekeverünk mindent egy tálban.

A tészta felét (másik feléből én fahéjas-mandulás csigákat csináltam) kinyújtjuk négyzet alakúra., majd ketté vágjuk, hosszában pedig akkora darabokra, hogy tölteléket tudjunk bele tenni. Megtöltjük, jól összenyomkodjuk a széleket, hogy ki ne folyjon, majd szilikonnal (sütőpapírral) bélelt tepsibe rakjuk, s tetejét bemetéljük, hogy ne repedezzen meg.

Meleg helyen hagyjuk kelni még kb. 20 percig s a 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Mikor kivettük letakarjuk nedves törülgetőruhával, hogy ne tudjon kiszáradni. Finom omlós tészta!!!


Csigát úgy csináltam, hogy kinyújtottam a tésztát téglalap alakúra. Megkentem olajjal, majd megszórtam fahéjjal az egészet, utána darált mandulával. Mehetett rá a porédesítő ízlés szerint. Majd megszórtam vajdarabokkal, hogy ne legyen száraz, fuldoklós a tészta. Összetekertem, s kb. ujjnyi vastagra metéltem éles késsel. Szilikonlappal (sütőpapírral) bélelt tepsibe fektettem őket (nem élükkel, el kell dönteni) s hagytam még kelni meleg helyen, hogy jól megkeljenek (kb. 20-30perc), majd 180°C-os előmelegített sütőben 20-25 percet sütöttem. Tetejét megszórtam porédesítővel, mert kicsit kevesellettem belőle a cukrot :)